A nyomozó

29
Feliratkozom
film
445 videó
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
58
0
Gyártási év: 2008

Malkáv Tibor boncmester egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. Elvállalja, hogy megöl egy idegent anyja drága műtétjéért. Gigor Attila első filmje zseniális sírhantmű.

Mutat
918
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

 • Szexuális tartalom
 • Erőszakos tartalom
 • Sértő tartalom
 • Gyermekbántalmazás
 • Szerzői jogaimat sértő tartalom
 • Egyéb jogaimat sértő tartalom

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
"2. Beren76 Tudtommal egyenesági öröklés van, ha nincs végrendelet. Ha nincs utód, akkor a szülők, ha nem élnek a szülők, akkor azok gyermekei... A házastárs csak ezután! :)"

Akkor idézzük a Ptk.-t:
"607. § (1) Törvényes örökös elsősorban az örökhagyó gyermeke.
(2) Több gyermek fejenként egyenlő részben örököl.
(3) Az öröklésből kiesett gyermek vagy távolabbi leszármazó helyén egymás közt egyenlő részekben a kiesett gyermekei örökölnek.
(4) Ha leszármazó nincs, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs örököl.

608. § (1)Leszármazók házastárs és bejegyzett élettárs hiányában az örökhagyó szülői örökölnek fejenként egyenlő részben.
(2) Az öröklésből kiesett szülő helyén ennek leszármazói örökölnek olyan módon, mint a gyermek helyén annak leszármazói.
(3) Ha a kiesett szülőnek nincs leszármazója, egyedül a másik szülő, illetőleg annak leszármazói örökölnek."

Mivel két éve néztem meg a filmet, már nem rémlik, hogy pontosan mi a helyzet, de Beren76-nak abban igaza van, amit ír. Leszármazók után a feleség jön, és csak utána a szülők.
thumb
1. Szerintem az elmúlt 20 év egyik legjobb magyar filmje! És külföldön, külföldinek is élvezhető!!!
2. Beren76 Tudtommal egyenesági öröklés van, ha nincs végrendelet. Ha nincs utód, akkor a szülők, ha nem élnek a szülők, akkor azok gyermekei... A házastárs csak ezután! :)
Korrekt a film! :D

"Kik a törvényes örökösök?
A magyar jog felsorolásszerűen meghatározza a törvény alapján öröklésre jogosultak körét. Általánosságban ezek: a rokonok, a házastárs és legvégül az állam.

Kik tekinthetők rokonoknak?
A rokoni kör fogalmát családjogi törvényünk (Csjt.) határozza meg:
- egyenesági rokonok: akik közül az egyik a másiktól származik.
- oldalági rokonok: akiknek legalább egy közös felmenő rokonuk van, ők maguk azonban oldalágon nem rokonok."
thumb
Remek film, kidolgozott, nincs is kedvem a "kisebb hibákat" kiszedegetni', végig lekötött, örömmel néztem a nagyszerű színészi alakításokat, a történetvezetést, a humort, sok apró részletet is. Csak gratulálni tudok a film alkotóinak, köszönet az élményért!
Mennyi jó magyar film születhetne évente, ha hagynák... :)
thumb
Szerintem a kisebb hiányosságokkal együtt sok szempontból egészen jó film.
A főszereplő karaktere kitűnő, kis ellentmondással élve, ha nem tudnám, hogy nem ilyen egy pszichopata, ilyennek képzelném. A hideg kiráz tőle. Az egy kicsit fura, hogy rosszfiús "előélet" nélkül (legalábbis a film nem sugallja) milyen gyorsan és jól elsajátítja a Vinnie Jones-féle keménycsávó imidzset, de ennyi belefér.
A helyenként előtörő fanyar humorért, aforizmákért plusz pont.

"A filozófia csak arra jó, hogy feltegyünk olyan kérdéseket, amelyeknél nem kell félnünk attól, hogy választ kapunk rájuk"
"Én se Eviannal locsolom a virágaimat"
"Kérem, hölgyeim és uraim! Miért a kolostorban keressük a kurvát?"
"- Ön ittas, asszonyom! - Ön hülye, drága uram."
thumb
Ez a film kifejezetten tetszett. Van története, van egy jól eltalált főszereplője, van benne pár fordulat. A többiekkel ellentétben egyáltalán nem éreztem úgy, hogy hirtelen lett volna vége, akkorra már nem kellett volna tovább nyújtani a dolgot újabb történetszálakkal.

Ezen kívül nekem úgy rémlik, hogy ha valakinek a halála pillanatában él az örököse, akkor az örököl, akkor is, ha egy órával később maga is meghal, úgyhogy ahhoz, hogy az egyik testvér hozzájuthasson az örökséghez az előtt kellett volna elintézni a többieket, hogy az apjuk fűbe harapott, mert különben ugyanúgy örökölnek, majd leszármazottak híján az államra száll a vagyonuk. Ezt talán érdemes lett volna úgy bemutatni, hogy az apjuk intenzív osztályon fekszik, már nincs neki sok hátra.
thumb
Nagyon jó film! Élvezet volt minden egyes perc belőle! Csak így tovább!
thumb
Még régen elhatároztam hogy valamikor megnézem kiváncsiságból és most sikerült.
Pozitívan csalódtam! Remélem sok ilyen fílm készül még. Majd rákeresek a többi fílmjére is de ezzel nálam magasra tette a lécet! :)
thumb
Nem rossz zsánerfilm, a magyar átlagból simán kiemelkedik.
Viszont két dolog zavart nagyon, mindkettő az utómunkához kapcsolódik:

1. Nekem hiányzott egy jó fényelő, kicsit úgy néz ki, mint amit videóra forgattak, pedig nyilván nem. Persze ez szinte minden magyar filmre igaz.

2. A hang. Annyira nem volt gáz, mint mondjuk a Kaméleonnál, és igaziból végig nem tudtam eldönteni, hogy a színészek nem voltak a helyzet magaslatán, vagy a hangmérnök/keverés. Mintha nem ért volna össze a kép és a hang, a dialógus valahogy természetellenesnek hangzott, és hiányzott a háttér (zörejek). Volt, ahol a forgatókönyv nyelvezete is döcögött, de nem erre gondolok, hanem a hangzására.

Amúgy simán megér száz-akárhány percet. És bejött, hogy "Az nem tudom, mi."
thumb
Azt a kúrva... nagyon ütős volt!
thumb
Zseniális a történet.kicsit a MONK-ra hasonlít.csak ajánlani tudom.
thumb
Beren76: csak itt nem a Szirmai örökségéről van szó, hanem a szülőéről, akinek a felesége meghalt, ezért a gyerekek jönnek a sorban. A gyerekeknél pedig nem számít, hogy kitől vannak.
thumb
Jó volt ez. Magyar film, örülök, hogy van még ilyen. Nem gagyi, nem szénné szponzorált, jópofa történet, nekem tetszett.
thumb
Tetszett.
Pár apróságon változtatnék csak, és akkor tökéletes lenne.
thumb
Én arra lennék kiváncsi, hogy a finnyákolóknak mi a jó film, ha nem ez. Könnyű a pálya széléről bekiabálni... Nekem tetszett.
thumb
Tényleg nem rossz,de befejezetlen.A rendőrség lezárhatta volna a nyomozást vagy ilyesmi.Egy biztos pénzért embert ölni teljesen következmény mentesnek és természetesnek tűnik ebben a filmben.
1 | 2 | 3 | 4
következő

Itt vagy 170 filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

shopline.hu

Filmes sikerlista

Teljes lista
 • ...
 • A bokszvilág leghíresebb testvérpárosa, Vitali és Wladimir Klitschkolehengerlő élettörténete.Két kivételes sportolóról, Vitali és Wladimir Klitschkóról szól ez...
 • Legendásan tapló ex-rendőrünk rizikós ügyet vállal el, melynek következményei elől még ő sem menekülhet: börtönbe zárják. Mivel ártatlannak vallja magát...
 • Brian De Palma Hollywood \"új generációjának\" egyik legjobb rendezője, akit Spielberggel, Scorsese-vel, Coppolával, George Lucasszal említenek egy napon. Korai...
 • A Terence Winter Emmy®-díjas forgatókönyvíró (Maffiózók®) és Martin Scorsese executive producer által jegyzett, Golden Globe®-díjas Boardwalk Empire –...

A Bookline filmes ajánlata

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!