Budapest Retro 2

50
Feliratkozom
film
508 videó
Loop készítése
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
29
0
Gyártási év: 2003

Panni robogó, Modex orkánkabát, Varia bútor, twist pulóver, szimpla fekete. Budapest a 60-70-es években. Papp Gábor Zsigmond filmje. Narrátor Máté Gábor és Vallai Péter.

Mutat
0
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Úristen, micsoda bútorok, szőnyegek között életünk! De azt hittük, hogy az a szép...
10*
thumb
Nemcsak Pege-Kovács miatt volt érdemes nekem megnéznem, mint pl. czunaminak, hanem azért is, mert ezen a filmen SAJÁT MAGAMAT LÁTTAM VISZONT A TÁNCPARKETTEN!
thumb
Sajnos engem csak az ifjú Pege meg a Kovács Gyula ( Bolond) megjelenése ütött meg. Már a sok hozzáértő és megélő tudja, hogy kik voltak ezek a zenészek. Csak ezért volt érdemes megnézni ezt a semmi filmet.
thumb
"Asral" Én akkor éltem,nem hallomásból ismerem azt a világot.Persze lehetett létezni,főleg ha együtt daloltál a pártal.1956 os forradalmat nem az Úri hanem munkások /pld vörös-csepeli melosok/inditották.Sajnos minden forradalom felszinre hoz alja embereket,lásd "őszirózsás 1919,nyilasok 1944,de ide sorolnám a prágai-tavaszt. Ez csak vélemény,mert láttam,éltem a "rothadó kapitalizmusban ötven évet"
thumb
Hát nem tudom, pár emberke miről regél, hogy véres korszak, meg totalitárius, meg kényszer...kicsit túl sok 56-os filmet nézett meg, és elhiszi, hogy minden résztvevő hős volt, nem közönséges gyilkos, aki persze a végén meg is pattant.
De pár dolgot tisztázzunk már le. Én ebben a korszakban nőttem fel, van némi tapasztalatom. Csak azokat verték pofán, aki okoskodott, a békésen dolgozó, családdal foglalkozó embereket senki nem csesztette. Volt egy havi fix jövedelmed, volt egy kalkulálható rezsid. Ma talán pofánverik az okoskodókat, de téged is, aki csak megélni szeretnél! A tanítónak/tanárnak akkora volt a tekintélye, hogy nem volt balhézás az iskolában, sőt, foglalkoztak veled, ha valamihez hülye voltál. Ingyenes orvosi ellátás, most kapaszkodj meg! Még a fogorvos is! Hatványokkal volt az általános hangulat jobb.
Az embereknek volt idejük a munka után a családdal, barátokkal foglalkozni!
Rendszeresen volt minden munkahelyen úgynevezett SZOT üdülés. Kaptál egy kiutalást, és húztál a családdal 2 hétre nyaralni a Balatonra. jóformán ingyen. Színház, elképesztően jó színészekkel, akkoriban minőségi TV műsorok. Szabó Ervin könyvtár, Kifejezetten jó rendezvények. Köteteken át lehetne sorolni...Azoknak, meg akik a Kádárt szidják csak annyit, hogy 56 után Ö volt az, aki a tavarisokat visszafogta és rendet rakott ebben az országban viszonylag kevés vérengzéssel. Ha a tavarisokon múlik, akkor azok szétszórják az országot, mindennel, amivel pusztítani lehet! Zseniális politikus volt. Arról nem is beszélve, hogy hibátlanul előkészítette a rendszerváltást! Itt nem voltak balhék, szépen, csendben nyitott a Nyugat fele! Lsd. Gorenje korszak… Tudta, hogy mi kell a népnek, hiszen hagyták, hogy azért ez-az bekerüljön az országba...akinek ez meg nem volt elég, mehetett az Ecserire a feketézőkhöz! Ma is vehetsz farmert 90 ezerért, ami sokaknak egy havi jövedelme! Erről ennyit...A kommunista ünnepekre pedig önként mentél! Volt ingyen virsli, sör, üdítő, műsor. Mindenki haverkodott mindenkivel. Nem volt ez a manager típusú életmód miatti kifeszülés, indulatoskodás...nem voltak müpicsák, csak természetes szép lányok, és minőségi zene!
Röviden ennyi...lehet tapsikolni a jelennek, de amíg a Kádár lerakott valamit az asztalra (egy stabil, nyugodt országot, ahol volt jövőképed) addig pár okostojás meg a többi haverja, kirabol és ugyanúgy diktatúrát épít! 24 év alatt szétrabolták az országot. Pedig voltak itt komoly értékek...és a félreértések elkerülése végett, nem vagyok kommunista. Csak békésen, stabilan élni szeretnék!
thumb
A 60-as, 70-es évek visszahozott nagyon sok gyermek és ifjúkori emléket. Ez a kis nosztalgia jó érzéssel töltött el! Köszönöm.
- Amennyi most bennünk a negatív érzelem, annyi pozitív volt a múltban. Akkor büszkék lehettünk magyarságunkra. Kádár János a külpolitikájával jól taktikázott. Nem csak nyugaton, de Európában is felnéztek ránk. Végül, de nem utolsó sorban az emberek túlnyomó többségének jobb sora volt, mint bármikor.
thumb
Nagyon-nagyon más volt akkor a világ.Állambácsi akart gondoskodni és gondolkodni is mindenki helyett!!! Vajon most az Orbán rendszer mit is akar!!!??????
thumb
Érdekes világ volt az biztos. Volt sok dolog ami jó volt, jobb mint most, de volt sok baromság is. A baromságokat kellett volna elhagyni, a jó dolgokat megtartani. Ehelyett a jó dolgok eltűntek, a baromságok helyett meg lettek más baromságok. Összességében nem lett sokkal jobb a helyzet és ez nagy baj.
thumb
Ki foglalkozott akkor a kommunista ünnepekkel ( ami liberális, bal és jobboldalinak mondott politikai elit nagyrésze,aki ugye ellenálló volt, már akkor nyugaton tanult, amikor mi még Jugoszláviába sem kaptunk útlevelet)..de volt Riga motor, 3.300 forintért, trapper farmer 680 forintér, kőbányai világos sör 5 forint 20 fillérét, Gold Fassl ( akkor még az igazi, arany fekete cimkés) 8 forint 70 fillérért,és a Redeberger is ennyi volt. ( Most mennyi is?)..ez nem a rendszer felépítése iránti nosztalgia, de voltak nagy cégek -állami tulajdonban- volt munkahely,ha még kis fizetésért is...stb...
thumb
Hardenberg, miről beszélsz? senki nem ment kényszer hatására, nézd csak meg, mindenki vidám, és ez nem a kamerának szól, elégszer láttam magam is.. tudod mi az elborzasztó? menj ki manapság egy nemzeti ünnepen egy megemlékezésre, majd meglátod.
thumb
tojássampon, meg caola-cuccok, de rég volt.. Gagarin meg a legnagyobb király volt, igazi hős akkoriban.
thumb
Nagyon jó kis retró utazás, ahogy a Budapest retró 1 és a Balaton retró is nagyon jók voltak. "Budapest 98 filmszínházáról" külön is megnézném a témába vágó kordokumentumokat, sajna ezeket már sorra bezárják... :(
thumb
Jó látni! Szép dolgok! Köszönjük!!! Akkor vágytam rá hogy ruhát vegyek,most pedig muszály!!! Ma már értéktelen minden,a pénz is!
thumb
"rout_R
Mit nosztalgiáztok itt olyan édesen? Nem tudjátok, hogy egy rettenetes totalitárius rendszer véres mindennapjait láttátok a filmben? Nekem ne magyarázza be senki, hogy a diktatúrában olyan jó volt élni! "

Nem látok e tekintetben nagy különbséget manapság... :)
thumb
Mit nosztalgiáztok itt olyan édesen? Nem tudjátok, hogy egy rettenetes totalitárius rendszer véres mindennapjait láttátok a filmben? Nekem ne magyarázza be senki, hogy a diktatúrában olyan jó volt élni!
1 | 2
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!