Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Szerintem zseniális ez a feldolgozás, köszönöm az élmény , és gratulálok az alkotóknak.
thumb
Ez a remek alkotás alkalmas arra, hogy a mai fiatalok a jelenkor képi és zenei világán keresztül a múltba nézzenek, és a Magyar költészet egy kiemelkedő személyiségének nagyszerű művét megismerhessék.Gratulálok a stábnak!
thumb
@ZeoChing
Remélem, legalább te érted, amit leírtál. :)
thumb
@keichii
"...el kell vonva lenni..."
Mindezt magyar-szakos diplomával? Inkább add vissza, nem érdemled meg!

Mint rajzfilm (Arany nélkül, hang nélkül) jópofa, egyedi, de semmiképp sem nagy durranás. Amitől az egész, mint alkotás jó, az pont Arany. Csak hát Arany szövege a rajz nélkül is kiemelkedő. Fordítottjáról ezt azért nem mondanám. Sima avantgarde képi világ XXI. századi eszközökkel megvalósítva.
thumb
Egy teljesen más értelmezés,más felfogás.Szerintem nem baj ,hogy a költemény megvalósítása a mai körülményekhez alkalmazkodik( pl.:kaszinó=vár, stb.).A szinkronhangokkal nincs semmi problémám,szerintem illik a szereplőkhöz és kifejezetten tetszik artikulációjuk,hangnemük.Valóban jól megfigyelhető a színekben a hangulat változás,arról nem is beszélve,hogy az egész mű alapja a vörös szín és árnyalatai,míg e melett a bárdok,mint fehér szellemek jelennek meg,teljesen kiríva a színük miatt. Egy szó mint száz,nekem tetszett és köszönöm,hogy feltöltöttétek,megcsináltátok!
thumb
Szerintem zseniális minden perce és minden eleme, gratulálok, csak azt bánom, hogy én sose tudnék ilyet csinálni. Érdekes, hogy az Örkény feldolgozást nem nagyon kritizálják, pedig az szerintem egy nagyon direkt illusztráció az eredeti szöveghez, semmit nem tesz hozzá, itt pedig a karakterektől kezdve a mondandóig benne van az alkotó egyedi látásmódja is és ezt úgy látszik sokan nem értékelik.
thumb
Jó....
nagyon is.. csak nem amaradiságon kén egondolkodni hanem a Jövön
Mint future..

A kicsit vag yleigázzák s beolvasztják.. vagy elhal a a maradiságban.. EU is Future...
thumb
Hm... Nagyon vegyesek az érzéseim. Összességében inkább kritikával illetném, de részek vannak benne ragyogók: pl. a tűz megjelenítése.

Igaz, hogy Arany csak közvetetten írt Anglia és Wales viszonyáról, mert ugye ez inkább nekünk szól, de így is fura, hogy egy magyar faluba helyezte a történetet a készítő. A városi részek túl modernek, s összességében azért nem tetszett!
thumb
Nem volt olyan rossz,de a bárdok tényleg nagyon egyformák meg van amit máshogy ábrázoltam volna,de amennyi ember annyiféle megoldás legalább
thumb
Az angol urak tökéletes munkát végeztek. Most már nem csak a welszi bárdok hiányoznak, hanem egyetlen welszi sincs, aki azt mondja, hogy ne éljen Anglia...

Az angolok meg vannak győződve, hogy jót tettek Welsszel, mint a törökök, hogy a mohácsi csata jó volt Magyarországnak, most meg egyesek azt hangoztatják, hogy az EU és külföldi tőke jó nekünk. A világ nem változik, most is itt élnek köztünk az Edwardok ,és lapító welszi ebek, akik kiszolgálják a máglyára küldőket.

Összességében remek munka, csak néha nem elfogadható a szimbolikája.
thumb
én nem teljesen értem a videó és a vers összefüggéseit, pedig nagyon igyekszem a magyar szakos diplomámmal, de úgy látszik ehhez nagyon el kell vonva lenni, azért hallgatni jó, főleg arany verseket.
thumb
Majd megmutatom a gyereknek is, bár őneki még kb két év van a Walesi bárdokig.
Nekem két perc sok volt a tollkoronás indiánfőnökből.
Vagy olyan nincs is a versben?
thumb
Érdekes volt az Edward fokozatos színeváltozása és őrületét jól tükrözi a megkettőződése az utolsó képsorokban.
thumb
Tekintve, hogy a többségnek tetszett a munka, kicsit erősnek érzem amit írtam. Senkit sem akartam megsérteni, egyszerűen ezt váltotta ki belőlem ez film.
thumb
Aranya János verse az egyetlen ami jó ebben a munkában! A versmondók hangja szerintem nem a legjobb választás, de ez mellékes. Az animáció stílusa, hangulata és a kártyafigurák egyszerűen borzalmasak. Ez inkább egy lidérces álom. Hogy jönnek ide az indiánokra emlékeztető glóriás alakok meg a szerencsejáték, és a szellem szerű bárdok vagy a martinis poharakat markolászó öltönyös gerinctöréses torz testek fura mozgással? A mű ZAVAROS ÉS NEM KÖNNYÍTI A VERS BEFOGADÁSÁT! Én megértem, hogy manapság minden darabot modernizálni kell, de ez SZAR!
1 | 2
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!