Márai Sándor (dokumentumfilm)

50
Feliratkozom
film
508 videó
Loop készítése
Megosztás bekapcsolva
Megosztás kikapcsolva
4
0
Gyártási év: 2008

A film Márai Sándor világhírűvé lett alakját idézi fel interjúkon, filmbejátszásokon keresztül; megjelenítve az írót, az emigránst, az embert.

Mutat
0
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
elképesztően hamis film. a legalapvetőbb művek,mint például Az Igazi - Judit... és az Utóhang totál hiányzik, a holt unalmasan szétpuffogtatott klisék mellett/helyett fel sem merülnek olyan, az emigráns ars poetica szempontjából kihagyhatatlan művek, mint a Béke Ithakában. A balliberális szektás szemlélet miatt kimarad a korszakalkotó '56-os vers/szereplés is. Kimarad a Mennyből az angyal. A rögeszmés posztkomcsi világszemlélet által meghamisított ál-dokumentumfilmből kimarad Márai hihetetlenül kemény, komoly antibolsevista szemlélete, az hogy engesztelhetetlen ellenfele volt a kommunista rezsimnek. Egy büdös sornyi utalás sincs naplói elképesztő erejű dokumentálására, ahogy rögzíti a lassan minden normáliséletformát ellehetetlenítő bolsevizmus térhódítását. Egy szó nincs nemrég kiadott könyvéről, a Szabadulásról, Basszus, mintha a Gyertyák... volna az egyetlen műve, mert azt néhány félművelt bolsi is kegyeskedett befogadni.

És egy rohadt szó nincs a Kassai őrjáratról, a visszatért Kassán töltött nap megragadó leírásáról. Éshonnan a büdös bánatból vakarták össze azt az ávós banyát,aki affektálva nyilasozza le a bolsevik dühöngés elől menekülő magyarokat. Mi köze az írófejedelemnek ezekhez a nímandokhoz?
thumb
ez a Márai túl van hypolva. beleragadt a múltjába. kozmopolita élete volt, értelmiségi körökben forgott, hozzáillő feleség mellett. életében mindent megkapott, az akkori korok lehetőségeihez képest. tartalmasabb életet élt az átlagnál. sokat kapott az élettől. végül elfogyott a szerencséje. megkapta élete legnagyobb kihívását. vagyis, hogy kiszakadt a burokból. ezzel nem tudott mit kezdeni. több éves depi után fejbe lövi magát. ennyit a klasszikus polgári eszményekről, amiket hirdetett és képviselt. nem tudott együtt változni a valósággal. ezért gondolom azt, hogy semmi szomorú nincs abban, ahogy befejezte földi pályafutását.
thumb
Le lett véve
thumb
Tegnap fent volt a "Titkos szám" de ma már nem találom. Már le lett véve, vagy csak bénázok/sz@r a kereső.

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév:
Mehet

Ezzel elfogadod az Indavideó felhasználási feltételeit.

Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY

Megerősítés!