A nyomozó

51
Feliratkozom
film
505 videó
67
1
Gyártási év: 2008

Malkáv Tibor boncmester egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. Elvállalja, hogy megöl egy idegent anyja drága műtétjéért. Gigor Attila első filmje zseniális sírhantmű.

Most személyesen is meggyőződhetnek róla, kinek volt igaza: a lelkes kritikusoknak és fesztiváldíjazóknak, vagy a filmet itthon mérsékelten forgalmazó artfilmes marketingnek és az eltűnő dvd-forgalmazónak. A jobb sorsra érdemes 2008-as film magyar sorsát Pusztai Ferenc producerrel ecseteltettük: csak 40 ezer körüli nézőt hozott moziba a film, majd tévés bemutatáskor kötött RTL Klub-os szerződés alapján két éve a dvd-forgalmazást a Klub Publishing nevű cégnek kellett adniuk, akiktől azóta sem pénzt, sem információt nem kaptak, mondta. Pedig a kritikák imádták, és a nemzetközi fesztiválokon is jól futott, ha a 19 elnyert díját nézzük.

Lelkes kritikánk: itt olvasható

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Régen láttam ilyen jó filmet! Végig lekötött, érzelmileg nagyon hatott rám. A főszereplő Anger Zsolt játéka zseniális.
thumb
Meglepetésként ért a film!Jó volt!Köszönöm a feltöltést.
thumb
Szenzációsan jó film!A két főszereplő,különösen Rezes Judit Oszkár dijas!Annyira azonosultak a szerepükkel,hogy csak a főhős fantáziálásakor jutott eszembe,hogy filmet nézek!A többi szereplő is nagyon hiteles volt!A rendezés holiwoodi!!!Nemrég a Taxidermia döbbentett rá,mi magyarok is tudunk nagy filmeket csinálni.Most ez a film,megerősített ebben.
thumb

http://assets.indavideo.hu/images/loop/loopr.png class="loopr_watermark">
http://loopr.indavideo.hu/videos/A_nyomozo_megloopolvaimg src="//pics.indavideo.hu/videos/002/484/627/2-1.jpg" alt="" class="loopr_thumbnail">

Hé, ezt megloopoltam!

Olyan klassz ez a videó, hogy készítettem belőle egy http://loopr.indavideo.hu/videos/A_nyomozo_megloopolvaloopot/a!

thumb
Nagyon tetszett!
thumb
Nekem nagyon tetszett, mert egyrészt remeknek tartottam az alapötletet, másrészt a kibontása is úgy sikerült, hogy egy nem mindennapi film állt össze. Ami pedig igazán emlékezetessé tette, hogy még évek múltával sem halványult, pedig nagy filmrajongóként elég sokat nézek.
Látom, ajánlásban szerepel a Liza, a rókatündér. Nincs azzal persze semmi baj, hogy van
akinek az tetszik, de nekem konkrétan borzalmas volt. A vígjátékon általában nevetni szoktam, ám ezen a filmen leginkább sírtam volna. Egy 30 éves normális nő nem hisz ilyen hülyeségben, még ha szürreálisak akarunk lenni, akkor sem. A lehetetlen alapötletet roppant gyenge színészi játék (Schmied Zoltán szabályosan szenvedett, de Reviczky is roppant halvány volt, a címszereplőnek pedig a naiv nézésen kívül nem sok dolga akadt), néhol gusztustalan (mint pl. szegény Molnár Piroska lábai, vagy Cserna Antal "étkezése"), vagy csak szimplán szánalmas (mint pl. a lakásbelső, még ha a 70-es évekre akart is visszautalni), ráadásul nevetségesnek látszani akaró, de inkább erőltetett (Mekk Burger) felvételek tolták a még pocsékabb végeredmény felé. Poént én egy szálat sem bírtam felfedezni, a társadalom különböző problémáit leginkább a Zoltán Zászlós lyukas fuszeklijai képezték, az egész egy öncélú, unalmas, véghetetlenül sivár munka volt. Ja, és a csöcsök: amik szépek voltak, csak röhejes, hogy magyar film enélkül szinte nem létezhet - bár vélelmezem, a férfi nézőket is be kellene már csalni valahogy a mozikba.
thumb
A legjobb film??? Na ne... Egyszernézős, de épphogy. A szokásos magyar bénázás. Jó sztori, egész jó szereplők, de a film nem egységes. Kéne egy dinamikus filmzene alá, ami keresztülvezet a jeleneteken. Sokkal feszesebb vágás. Ez egy krimi lenne vagy mi, de elég vontatott. Egy másodpercig nem izgultam, pedig a főszereplő élete is veszélyben volt. Az meg a legsúlyosabb amcsi filmeket idézi, hogy a végén egyszercsak a képünkbe rakják "az elkövetőt", akire senki nem gondol.. és nem is gondolhat, mert egy fikarcnyi utalás sincs rá a filmben, tehát hiteltelen. Ilyen szempontból ajánlom a Vizsgát, ahol a végén együtt agyalunk Kulkával, hogy vajon ki lehet a háttérben. (és érdemes nézni az arcát, ahogy eszébe jut, hogy átverhetik.. de egy mosollyal elintézi magában, hogy ugyanmár.. -amikor a kocsival viszik az AVÓ-ba.) Naszóval nem véletlen, hogy a nézők nem voltak oda ezért a filmért. Ha már a legjobb magyar filmet keresi valaki, akkor egyértelműen a Liza a rókatündér.
thumb
"2. Beren76 Tudtommal egyenesági öröklés van, ha nincs végrendelet. Ha nincs utód, akkor a szülők, ha nem élnek a szülők, akkor azok gyermekei... A házastárs csak ezután! :)"

Akkor idézzük a Ptk.-t:
"607. § (1) Törvényes örökös elsősorban az örökhagyó gyermeke.
(2) Több gyermek fejenként egyenlő részben örököl.
(3) Az öröklésből kiesett gyermek vagy távolabbi leszármazó helyén egymás közt egyenlő részekben a kiesett gyermekei örökölnek.
(4) Ha leszármazó nincs, a házastárs vagy a bejegyzett élettárs örököl.

608. § (1)Leszármazók házastárs és bejegyzett élettárs hiányában az örökhagyó szülői örökölnek fejenként egyenlő részben.
(2) Az öröklésből kiesett szülő helyén ennek leszármazói örökölnek olyan módon, mint a gyermek helyén annak leszármazói.
(3) Ha a kiesett szülőnek nincs leszármazója, egyedül a másik szülő, illetőleg annak leszármazói örökölnek."

Mivel két éve néztem meg a filmet, már nem rémlik, hogy pontosan mi a helyzet, de Beren76-nak abban igaza van, amit ír. Leszármazók után a feleség jön, és csak utána a szülők.
thumb
1. Szerintem az elmúlt 20 év egyik legjobb magyar filmje! És külföldön, külföldinek is élvezhető!!!
2. Beren76 Tudtommal egyenesági öröklés van, ha nincs végrendelet. Ha nincs utód, akkor a szülők, ha nem élnek a szülők, akkor azok gyermekei... A házastárs csak ezután! :)
Korrekt a film! :D

"Kik a törvényes örökösök?
A magyar jog felsorolásszerűen meghatározza a törvény alapján öröklésre jogosultak körét. Általánosságban ezek: a rokonok, a házastárs és legvégül az állam.

Kik tekinthetők rokonoknak?
A rokoni kör fogalmát családjogi törvényünk (Csjt.) határozza meg:
- egyenesági rokonok: akik közül az egyik a másiktól származik.
- oldalági rokonok: akiknek legalább egy közös felmenő rokonuk van, ők maguk azonban oldalágon nem rokonok."
thumb
Remek film, kidolgozott, nincs is kedvem a "kisebb hibákat" kiszedegetni', végig lekötött, örömmel néztem a nagyszerű színészi alakításokat, a történetvezetést, a humort, sok apró részletet is. Csak gratulálni tudok a film alkotóinak, köszönet az élményért!
Mennyi jó magyar film születhetne évente, ha hagynák... :)
thumb
Szerintem a kisebb hiányosságokkal együtt sok szempontból egészen jó film.
A főszereplő karaktere kitűnő, kis ellentmondással élve, ha nem tudnám, hogy nem ilyen egy pszichopata, ilyennek képzelném. A hideg kiráz tőle. Az egy kicsit fura, hogy rosszfiús "előélet" nélkül (legalábbis a film nem sugallja) milyen gyorsan és jól elsajátítja a Vinnie Jones-féle keménycsávó imidzset, de ennyi belefér.
A helyenként előtörő fanyar humorért, aforizmákért plusz pont.

"A filozófia csak arra jó, hogy feltegyünk olyan kérdéseket, amelyeknél nem kell félnünk attól, hogy választ kapunk rájuk"
"Én se Eviannal locsolom a virágaimat"
"Kérem, hölgyeim és uraim! Miért a kolostorban keressük a kurvát?"
"- Ön ittas, asszonyom! - Ön hülye, drága uram."
thumb
Ez a film kifejezetten tetszett. Van története, van egy jól eltalált főszereplője, van benne pár fordulat. A többiekkel ellentétben egyáltalán nem éreztem úgy, hogy hirtelen lett volna vége, akkorra már nem kellett volna tovább nyújtani a dolgot újabb történetszálakkal.

Ezen kívül nekem úgy rémlik, hogy ha valakinek a halála pillanatában él az örököse, akkor az örököl, akkor is, ha egy órával később maga is meghal, úgyhogy ahhoz, hogy az egyik testvér hozzájuthasson az örökséghez az előtt kellett volna elintézni a többieket, hogy az apjuk fűbe harapott, mert különben ugyanúgy örökölnek, majd leszármazottak híján az államra száll a vagyonuk. Ezt talán érdemes lett volna úgy bemutatni, hogy az apjuk intenzív osztályon fekszik, már nincs neki sok hátra.
thumb
Nagyon jó film! Élvezet volt minden egyes perc belőle! Csak így tovább!
1 | 2 | 3 | 4
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY