Elhallgatott gyalázat

51
Feliratkozom
film
525 videó
22
0
Gyártási év: 2013

Megbocsátok, de felejteni nem tudok - ezt mondja egy idős nő arról, ami a második világháború végén történt a családjával. Még kiskamasz volt, eleinte nem is értette, hogy mi történt az édesanyjával. A háborúkban egyfajta hadviselési formának számít a nők megerőszakolása, de talán a legbrutálisabbak e tekintetben a Magyarországot megszálló szovjet katonák voltak. A korabeli nemibeteg-gondozók adatai szerint ötven- és kétszázezer között van az 1945-ben Magyarországon megerőszakolt nők száma. Skrabski Fruzsina filmje.

Itt olvasható az Index cikke.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
Attól kezdve hogy az orosz megkapta Magyarországot, mint hadisarcot, kölcsönös megállapodás alapján nem hánytorgatták fel a háborúban történteket. Hasonló dokumentum film készült a Szovjetunióba is, csak be is tiltották. Mert sajnos a magyar katonák sem voltak jobbak, amikor megtámadtuk a Szovjetuniót. A Magyar hadsereg 1941-1943-ig mint megszállok tartózkodtak a Szovjet területeken!!!
thumb
adam87 ez nem az én igazam, ez történelmi tény. Megtörtént. Mint ahogy az is, hogy ebben a háborúban mi az agresszor oldalán álltunk, sajnos...
thumb
Ha whale-nek 'igaza van' akkor csak azt kaptuk vissza, melyet jól megérdemeltünk! Egyébként is tökmindegy minden nemzet katonái háborúban ezt csinálták.
thumb
Én meg azt gondolom, hogy mindenki a saját háza táján söprögessen először, mielőtt a szomszédra mutogat, illetve ne más szemében a szálkát nézegesse, hanem a magáéból piszkálja ki a gerendát....
thumb
Szolzsenyicin a következőt írja (Gulag Alföldi Nyomda 1989 kiadás 32 oldal)
"... mindnyájan tudtuk ha német a lány, meg lehet erőszakolni s utána agyonlőni, s ez szinte hőstett -számba megy, ha lengyel vagy éppen elhurcolt orosz nő - ezeket akár meztelenre vetkőztetve hajkurászhatjuk a kerteken át és rácsapkodhatunk a combjukra - tréfa és mulatság az egész."
ennyit a tréfás elvtársakról.... aki úgy gondolja, hogy ez a film nem objektív annak ilyen vidám társaságot kívánok....
thumb
És arról vannak feljegyzések, hány embert mészároltak le az orosz barátaink? Ha már itt idézgetsz nem csak az egyik oldalról kéne.
thumb
Az a probléma, hogy 60 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy egyáltalán beszélni lehessen róla, szerintem a tizedét sem tudjuk annak ami akkor itt történt. Csak az a több százezer gulágra hurcolt honfitársunkról van néhány lábjegyzet de az is nagyon el van hallgatva, az Orosz koncentrációs táborokról.
thumb
a vén buzik hogy védték már az oroszt...eszem megáll,ők valami lyukban elbujva elhettek tul az egészet,most meg játszák a hőst
thumb
A háború rossz, érteem?! Az oroszokkal háborúzni még rosszabb!
De:
1) ki is kitámadott meg kit?!
2) a férfiakat nem erőszakolták meg... azokat csak megölték (avagy nőként még mindig nagyobb esélye volt egy embernek átélni a világégést)
thumb
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Krausz_Tamas_Varga_Eva_Maria_A_magyar_megszallo_csapatok_a_Szovjetunioban_Leveltari_dokumentumok_1941_1947&id=120249&type=22

"A kötet több dokumentumot is bemutat, amelyek magyar katonák rémtetteit mutatták be. A csernyigovi kerületben például a magyar katonák 38 000 civilt öltek meg, főleg időseket és gyerekeket. Gyakori kivégzési módszer volt az élve elégetés, másokat lelőttek vagy felakasztottak. Egy katona visszaemlékezése szerint egy partizánellenes akció keretében magyar katonák 80 civil vallatására és kivégzésére kaptak parancsot. A foglyokat kínzással vallatták, majd egy bombatölcsérhez vezették, ahol felszólították őket, hogy vetkőzzenek le. Akik visszautasították a parancsot, azokról a katonák rángatták le a ruhát ütlegelések közepette, végül mindegyiket a bombatölcsérbe lőtték.

1944-ig magyar katonák összesen közel 100 000 civil és 24 000 hadifogoly kivégzésében vettek részt, Sipos szerint a helyi lakosok ma is emlékeznek „a magyarok cselekedeteire”, amelyeket gyakran meg is említenek arra járó kutatóknak. "
thumb
2014-06-20 14:02:54 antigonosgonatas

+1

Akira Kuroszawa: A vihar kapujában. A történelem, az élet nem egydimenziós, lineáris folyamat.
Ez a film kiragadott egy tragikus aspektust a sokból és felnagyította elég didaktikus, tendenciózus, szájbarágós módon, szinte szavanként, mondatonként összevágva a manipuláció és a hatásvadászat kedvéért. Én értem, hogy Skrabski Fruzsina rühelli a komcsikat és minden alkalmat megragad, hogy beléjük rúgjon, de ez a kultúrkampf nem méltó ehhez a témához. Ha valóban a háborúban megerőszakolt nők sorsa érdekelné és legalább a látszatára ügyelne az objektivitásnak, legalább félmondattal megemlékezhetett volna a II. magyar hadsereg dicső tetteiről oroszföldön. Nekünk is van szégyenkeznivalónk, sajnos...
thumb
Még annyit,hogy az öregurak ( akik Budapest felszabadítását ünnepelték) ,miért tartják "természetes" dolognak,hogy háború idején NŐKET, GYEREKLÁNYOKAT erőszakolnak meg?!!! FELHÁBORÍTÓ !!! Akkor is ezt mondanák, ha az ő gyermeküket,feleségüket,édesanyjukat erőszakolták volna meg ?! Szerintem az agyukra ment valami. De nagyon! :(
thumb
Sajnos, IGENIS MEGTŐRTÉNTEK ezek a szőrnyűségek,amikről az áldozatok a filmben beszélnek!!! Tanúsítom! :( A nagypapámék,ismerősök, az Ő korosztályuk, szinte: MINDENKI átélte ezeket a szőrnyűségeket! Az áldozatok száma, sokkal több,mint amiről beszélnek! Nem értem,hogy azt a "veterán" katonát, a "nemtudomkát",miért kellett megszólaltani?! Kizárt dolognak tartom, hogy pont csak ő nem tudott róla? Lehet,hogy ő volt a legszemetebb?! SZŐRNYŰ !!!!!!!!!!!!!!
thumb
A heti két Holokauszt emlékezés közben, az oroszok áldozataira is emlékezhetnénk...
Mindenkinek szenvedés lehetett a háború...
thumb
Az én nagymamám is mesélt ezekről az időkről, hogy bujkáltak a pincében és egy orosz katona bement hozzájuk és jó ideig náluk lakott. Ő pont egy kivétel volt, nem bántotta egyiküket se és amikor másik katonák molesztálni kezdték őket, ő elzavarta őket, és megvédte a családot amíg ott volt. Ők szerencsések voltak.
1 | 2
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY