467 videó
51 követő
2 0 55
24031
megosztás
Megosztás
Video jelentése

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.

Video beágyazása
Üzenetküldés
Hozzáadás listához
Új lista
Gyártási év: 2013
Cimkék: film, dokumentumfilm
A másfél órás film a TASZ Romaprogramjának elmúlt három évben szerzett tapasztalatai alapján a romákat érintő legsúlyosabb emberi jogi jogsértéseket és azok társadalmi hátterét mutatja be.

A film Északkelet Magyarország számos településén forgatott anyagok segítségével kíséri el a nézőket az intézményi diszkrimináció és a kirekesztettség különböző területeire. Szó esik a munkához jutás nehézségeiről, a megalázó közmunkaprogramokról, a cigányellenesség terjedéséről és a média szerepéről. Bemutatják azt is, hogy hogyan diszkriminálja a romákat a rendőrség, és általában a büntető jogalkalmazás. Takács István Gábor és Surányi Ádám filmje.

A filmről itt tudhat meg MINDENT!

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Hozzászólások | 55
CyrusHun
2020-08-04 06:17:51

Ez a film tipikus kiforgatása a valóságnak! A Zsircigány jogvédő lefolyik a székről, de megmondja a tutit! Hány szegény cigány gyereket hívott meg az asztalához, nem voltam ott dá látatlanban mondom a biztos 0-át! A tüntetők akiket mutatnak, nem azok ellen a cigányok ellen tüntetnek akik valós szegénységben élnek, hanem azok ellen akik nem is akarnak dolgozni, csak az "ujitsunk tessó" , meg okosban,! Azokkal van a baj akik nem értenek máshoz csak a bűnözéshez! Rablás, fosztogatás, betörés, uzsora! Ez egy liberális hiszti videó!

etadik
2015-02-20 21:46:27

clemens !(leonszio) rabszolgákat akartál nem munkást! azokért menj Afrikába!

etadik
2015-02-20 21:43:19

Ez mind a jobbik MANIPULÁCIÓJA ! Sajnos sokk ember meg megy utána mintha kötelező lenne .De nem látják át, ugyanis ezzel a jobbikos uraknak ,akiknek amúgy nem lenne rendes állása sem, kapnak több mint 300.milliót amit csak akkor kapnak meg ha a jóhiszemű emberek rájuk szavaznak! a probléma megoldatlan marad ! de a képviselő uraknak kánán van!

enker
2015-01-09 02:51:29

Az én kérdésem egyszerű.Ha ilyen nyomorúságban tengődik valaki, hogy van lelke versenyszerűen tömegesen gyereket csinálni? És akkor ezt mutogatják a filmkészítők próbálnak az én lelkemre is hatni, hogy a szegény kiskorúak, és nyomorban élőek. Miért és egyáltalán mire mernek ezek a cigányok ennyi gyereket nemzeni? És akkor hallhatjuk a siránkozásaikat is és a tehetetlen kétségbeesett kérdéseiket is feltéve, hogy mivel és miből etessék őket?! Az pedig, hogy a cigányok azért támadtak meg 2009-ben egy gépjárművet mert félelemtől voltak indíttatva és önvédelemből(!) cselekedtek... hát az... egyenesen nevetséges. Erről én is tudnék mesélni..... Ha egyszer lenne lehetőség, idő és alkalom én is adnék riportot egy ilyen film készítőinek. Készítenék én is egy rövidfilmet a 2014 augusztusában a Tarnazsadányról indult majd Tarnabod határában megtörtént majdnem meglincselésünkről, az akciófilmbe illő üldözésről szó szerinti hajtóvadászatról, a Tarna patak melletti vak sötétben zajlott éjszakába nyúló menekülésünkről, az órákon át tartó reménytelennek látszó küszködésről, a tehetetlen rendőri intézkedésről ami miatt sorsunkra hagyatva bíztunk a jó szerencsében és a mindezt megelőző és a helyzetet kiváltó meghökkentő előzményekről. És mi nem kocsikáztunk fel s alá, egyetlen egyszer keveredtünk oda, és a cigány maffiózó azzal fenyegetett, hogy menjünk onnan mert nagyon nagy bajunk lesz. Alig telt el pár perc azután már az egész cigánysor elállta az utunk és köpködtek kiabáltak talán még dobáltak is. Én csak imádkoztam, hogy akik kiugráltak elém nehogy valamelyik lábán menjek át mert ott akkor elszabadul a pokol és majdnem meg is történt...Ott akkor a környéken még a rendőrök is csak a gatyájukba csináltak. Szinte hadműveleti terv és persze a készenlétisek kellett ahhoz, hogy minket valahogyan biztonságos helyre vigyenek. Az már csak nevetség csúcsa, hogy másnap hajnalban rendőri kíséretben hagytam el a megyehatárt, bár az eredeti terv szerint egészen a lakcímemig kísértek volna több mint 100 km-en keresztül. De nyilván ez és a hasonlók csak jelentéktelen esetek és gondolom, hogy ez esetben a filmben megszólaló jogvédő urak és hölgy csak lapítanának mint nyúl a fűben..hú de felhúztam magam ezen még most is.

dhg
2014-01-31 22:53:56

clemens úr! bizonyítani is tudná állításait?

clemens
2014-01-18 18:04:08

A munkához jutás esélytelenségéről: Néhány éve telepítettünk egy üzemet Nógrád megyében, a munkaügyi központtal egyeztetve a régióra jellemző 15%-os cigány alkalmazottat vettem fel. Mára egyetlen egy sem maradt belőlük, pedig egyetlen egyet sem rúgtam ki. Lemorzsolódtak, képtelenek voltak elviselni hogy több év után is van munkahelyük, ahova minden reggel be kell jönni, ÖNKÉNT TÁVOZTAK, mert a "segílykéből" egyszerűbb megélni. A filmben arcpirító hazugságok sorozatát láthatjuk, nevetséges szerecsen mosdatás történik. Ha választanom kell a Jobbik, és a TASZ ideológiája között, habozás nélkül az előbbit választom.

oct
2013-12-16 11:46:10

Azt gondolom, az ilyen fajta filmek rendkívül károsak. Mind a magyaroknak, mind a romáknak. Miután megnéztem, nem az jutott eszembe, hogy "valóban, durva diszkriminációt szenvednek el szegény cigányok, illetve egyéb kisebbségek Magyarországon", hanem az, hogy legalább ennyi ellenpéldát tudnék hozni. Egy ilyen filmben bennem csak az indulat fortyog, pedig békés ember vagyok. Egyszerűen zavar, hogy ennyire egyoldalú az egész. És persze a cigányok nagyon jól tudják, hogy ha őket valami sérelem éri, az diszkrimináció. Ezekkel a filmekkel nem a békés együttélést segitik, hanem a szakadékot ássák még mélyebbre, megágyazva ezzel a sokat szidott Jobbiknak. Miért van az, hogy ha felszáll 3 cigánygyerek az éjszakai buszra, akkor azért fél szemmel azt nézem, nem e akarnak balhét? A TASZ miért nem veszi észre a magyargyűlölő megjegyzéseket a neten? Miért van az, hogy az eddig engem ért attrocitások mindegyikét cigányok követték el? És mindettől függetlenül nem tartom magam rasszistának, kirekesztőnek. De úgy beállitani a dolgokat, hoyg a cigányok csak szenvedő felek, és végülis nekünk magyaroknak kellene feléjük nyitni, nekik segiteni, na ez nagy hiba. Nem is folytatom, összefoglalva: a TASZnál vagy nagyon buták, és nem értik, hogy a céljukkal ellentétes hatást kelt egy ilyen film, vagy nagyonis okosak, és valójában nem az a cél, hogy cigány-magyar kéz a kézben éljen boldogan...

yence
2013-12-15 22:45:22

nekem nincsenek előítéleteim. tapasztalataim, azok vannak. súlyos és keserű, megalázó tapasztalataim. a bűnöző cigányok miatt elmenekülve költöztünk máshová. a néhai vezérük már - álnévvel írva persze - nehezményezte, hogy ezt merészelem leírni. merészelem. és mindenkit arra 'buzdítok' (vagy milyen szóval írjam?) hogy ne szarjon be ezektől a bűnözőktől. már alkotmányba foglalták az önvédelem dolgát is ebben az évben...

coxxy
2013-12-15 17:57:02

Ezeket a megrendezett jeleneteket es elore gondosan meg irt riportokat csak azert hoztak, hogy megprobaljak megosztani a magyarokat. Rettegnek a liberalisok a jobbiktol. Megosztani a magyarokat, mert egy nemzet akkor gyenge. Amerikanak nem tetszene egy nemzeti jobboldali kormany. Ezt a taszos jogvedo not gondolom sohase alltak korbe ciganyok, gyerekkoraban. Senki se szuletik rasszistanak, de az elet azza teszi. Ez az egesz doku kamu film meg van rendezve. Allitom a horogkeresztes abrat pisilo ferfi is a tasz egyik statisztaja volt.

tiszmok
2013-12-12 11:21:51

Pesty Fekete Doboz, 2012. március 7. - A cigány-magyar együttélés http://www.youtube.com/watch?v=E4AneHL-g3I

kapucsengo86
2013-12-11 21:00:22

@jukutan A szívemből szóltál. Lényegében ugyanezt gondoltam és ugyanezek a kifogásaim merültek fel, amikor megnéztem a filmet.

Geri87
2013-12-11 15:18:18

"Többet nem alkalmaztunk cigányokat. Lehet mondani, hogy a többi cigány lehet normális. Lehet, de a bizalmat eljátszották." Persze, vannak ilyenek, de most nem erről beszéltem, a film sem róluk szól igazán, hanem azokról akik próbálnak boldogulni DE az ilyen dolgozni nem akaró réteg miatt nem megy...mert csak annyit lát az ember hogy mindegyik ugyanúgy cigány...

Veridicus76
2013-12-11 14:49:25

Az előítélet valójában sok évszázados tapasztalat. Fiezetek egy láda sört annak, aki tud mondani EGYETLEN országot, ahol sikerült kollektívumként integrálni az elmúlt évszázadokban a cigányokat. Csak EGYET! Miről pofáztok, nyomorult Soros-kitartottak?

outtatime
2013-12-11 12:05:51

Hozzátenném, ezek a gárdába gyűlt semmirekellő pojácák sem jobbak semmivel, pofozni való bohócok. A szegregált oktatás pedig nem butaság, a tisztán magyar osztállyal is van baj elég, amíg a neveletlen kölkök "beleszoknak" a közösségbe, zsebkendőt használnak, nem verekszenek stb, most akkor mennyi probléma van egy olyan osztályban, amelyben egy-két cigánygyerek még azt sem igen tudja, hogy köszönni illik, de kezet mosni kell, és a száját befogja, amíg a másik beszél. Az első fél év arra megy el, hogy olyan szintre kerüljenek a cigánygyerekek, ahonnan a nem legneveletlenebb magyarok indulnak. (Ott is vannak bajok, mert a szülők sem egyformák persze) Máshogy tudnak haladni, de ha hozzáértő pedagógus foglalkozik velük, motiválja őket, simán lekörözheti néhány okos cigánykölök a komplett magyarosztályokat is (ilyet is láttam). De nem integrált nevelésben, ott a cigánygyerekek frusztrálódnak, begörcsölnek és nem haladnak sehová, plusz megfogja a többieket is.

Cecan
2013-12-11 11:42:10

A második rész lemaradt, ez "még jobb": http://www.youtube.com/watch?v=5OJ-sszzAC4

A felhasználó további videói
Traumáinkon innen és túl
52:00
2020. jan. 1. 3245 néző
Egy sírfelirat helyett - Potoczky Mária...
52:05
Üres lovak
1:06:57
2019. jan. 1. 4717 néző
Good Morning
15:57
2019. jan. 1. 6005 néző
HENRI - a Fran Palermo-film
43:18
2018. okt. 30. 51698 néző
Ajándék
13:54
2018. jan. 1. 2104 néző
A szabadság bolond körei
52:00
2018. jan. 1. 9433 néző
Csak családról ne
52:31
2018. jan. 1. 25927 néző
Cserekapus
15:04
2018. jan. 1. 6386 néző
Nem tudom, halljátok-e ti is?
32:19
2018. jan. 1. 7282 néző
Szomszédaink, a magyarok - Kárpátalja
52:20
2018. jan. 1. 43820 néző
Hölgyek és gyorsak
31:11
2018. jan. 1. 11780 néző
Egy pohárral még!
1:21:52
2018. jan. 1. 9864 néző
Lerepül a hülye fejetek
24:56
2017. jan. 1. 7895 néző
Ugrás
12:38
2017. jan. 1. 885 néző
Vendégszeretet
6:51
2017. jan. 1. 23008 néző
Take away
13:54
2017. jan. 1. 2526 néző
Halálvölgy - Portréfilm Lubics Szilviáról
28:54
MENJEK/MARADJAK: Édes otthon
50:00
2017. jan. 1. 10608 néző
MENJEK/MARADJAK: Édes otthon - Reni és Joci
21:04
MENJEK/MARADJAK: Édes otthon - Mirjam és Nivaldo
20:04
MENJEK/MARADJAK: Édes otthon - Zsófi és Robi
20:29
Minden időben
50:30
2017. jan. 1. 173 néző
Képzeletbeli Barátok Klubja
17:45
2017. jan. 1. 17794 néző
f_kepzelet
17:45
2017. jan. 1. 829 néző
Képtelenség
12:52
2017. jan. 1. 5248 néző
Embert barátjáról 3.
8:34
2017. jan. 1. 932 néző
Embert barátjáról 2.
8:41
2017. jan. 1. 714 néző
Embert barátjáról 1.
7:47
2017. jan. 1. 1558 néző
Öregharcos - Új utakon
18:31
2017. jan. 1. 1271 néző
Öregharcos - Zsigerből
15:20
2017. jan. 1. 1507 néző
Uchebnik
18:59
2016. jan. 1. 2750 néző
Hasonló videók
52:00
2020. jan. 1. 3245 néző
52:05
1:06:57
2019. jan. 1. 4717 néző
15:57
2019. jan. 1. 6005 néző
43:18
2018. okt. 30. 51698 néző
13:54
2018. jan. 1. 2104 néző
52:00
2018. jan. 1. 9433 néző
52:31
2018. jan. 1. 25927 néző
15:04
2018. jan. 1. 6386 néző
32:19
2018. jan. 1. 7282 néző
52:20
2018. jan. 1. 43820 néző
31:11
2018. jan. 1. 11780 néző
1:21:52
2018. jan. 1. 9864 néző
24:56
2017. jan. 1. 7895 néző
12:38
2017. jan. 1. 885 néző
6:51
2017. jan. 1. 23008 néző
13:54
2017. jan. 1. 2526 néző
28:54
50:00
2017. jan. 1. 10608 néző
21:04
20:04
20:29
50:30
2017. jan. 1. 173 néző
17:45
2017. jan. 1. 17794 néző
17:45
2017. jan. 1. 829 néző
12:52
2017. jan. 1. 5248 néző
8:34
2017. jan. 1. 932 néző
8:41
2017. jan. 1. 714 néző
7:47
2017. jan. 1. 1558 néző
18:31
2017. jan. 1. 1271 néző
15:20
2017. jan. 1. 1507 néző
18:59
2016. jan. 1. 2750 néző