Esélytelenül

51
Feliratkozom
film
544 videó
54
0
Gyártási év: 2013

A másfél órás film a TASZ Romaprogramjának elmúlt három évben szerzett tapasztalatai alapján a romákat érintő legsúlyosabb emberi jogi jogsértéseket és azok társadalmi hátterét mutatja be.

A film Északkelet Magyarország számos településén forgatott anyagok segítségével kíséri el a nézőket az intézményi diszkrimináció és a kirekesztettség különböző területeire. Szó esik a munkához jutás nehézségeiről, a megalázó közmunkaprogramokról, a cigányellenesség terjedéséről és a média szerepéről. Bemutatják azt is, hogy hogyan diszkriminálja a romákat a rendőrség, és általában a büntető jogalkalmazás. Takács István Gábor és Surányi Ádám filmje.

A filmről itt tudhat meg MINDENT!

0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
clemens !(leonszio) rabszolgákat akartál nem munkást! azokért menj Afrikába!
thumb
Ez mind a jobbik MANIPULÁCIÓJA ! Sajnos sokk ember meg megy utána mintha kötelező lenne .De nem látják át, ugyanis ezzel a jobbikos uraknak ,akiknek amúgy nem lenne rendes állása sem, kapnak több mint 300.milliót amit csak akkor kapnak meg ha a jóhiszemű emberek rájuk szavaznak! a probléma megoldatlan marad ! de a képviselő uraknak kánán van!
thumb
Az én kérdésem egyszerű.Ha ilyen nyomorúságban tengődik valaki, hogy van lelke versenyszerűen tömegesen gyereket csinálni? És akkor ezt mutogatják a filmkészítők próbálnak az én lelkemre is hatni, hogy a szegény kiskorúak, és nyomorban élőek. Miért és egyáltalán mire mernek ezek a cigányok ennyi gyereket nemzeni? És akkor hallhatjuk a siránkozásaikat is és a tehetetlen kétségbeesett kérdéseiket is feltéve, hogy mivel és miből etessék őket?!
Az pedig, hogy a cigányok azért támadtak meg 2009-ben egy gépjárművet mert félelemtől voltak indíttatva és önvédelemből(!) cselekedtek... hát az... egyenesen nevetséges.
Erről én is tudnék mesélni.....
Ha egyszer lenne lehetőség, idő és alkalom én is adnék riportot egy ilyen film készítőinek. Készítenék én is egy rövidfilmet a 2014 augusztusában a Tarnazsadányról indult majd Tarnabod határában megtörtént majdnem meglincselésünkről, az akciófilmbe illő üldözésről szó szerinti hajtóvadászatról, a Tarna patak melletti vak sötétben zajlott éjszakába nyúló menekülésünkről, az órákon át tartó reménytelennek látszó küszködésről, a tehetetlen rendőri intézkedésről ami miatt sorsunkra hagyatva bíztunk a jó szerencsében és a mindezt megelőző és a helyzetet kiváltó meghökkentő előzményekről.
És mi nem kocsikáztunk fel s alá, egyetlen egyszer keveredtünk oda, és a cigány maffiózó azzal fenyegetett, hogy menjünk onnan mert nagyon nagy bajunk lesz. Alig telt el pár perc azután már az egész cigánysor elállta az utunk és köpködtek kiabáltak talán még dobáltak is. Én csak imádkoztam, hogy akik kiugráltak elém nehogy valamelyik lábán menjek át mert ott akkor elszabadul a pokol és majdnem meg is történt...Ott akkor a környéken még a rendőrök is csak a gatyájukba csináltak. Szinte hadműveleti terv és persze a készenlétisek kellett ahhoz, hogy minket valahogyan biztonságos helyre vigyenek. Az már csak nevetség csúcsa, hogy másnap hajnalban rendőri kíséretben hagytam el a megyehatárt, bár az eredeti terv szerint egészen a lakcímemig kísértek volna több mint 100 km-en keresztül. De nyilván ez és a hasonlók csak jelentéktelen esetek és gondolom, hogy ez esetben a filmben megszólaló jogvédő urak és hölgy csak lapítanának mint nyúl a fűben..hú de felhúztam magam ezen még most is.
thumb
clemens úr! bizonyítani is tudná állításait?
thumb
A munkához jutás esélytelenségéről:
Néhány éve telepítettünk egy üzemet Nógrád megyében, a munkaügyi központtal egyeztetve a régióra jellemző 15%-os cigány alkalmazottat vettem fel.
Mára egyetlen egy sem maradt belőlük, pedig egyetlen egyet sem rúgtam ki.
Lemorzsolódtak, képtelenek voltak elviselni hogy több év után is van munkahelyük, ahova minden reggel be kell jönni, ÖNKÉNT TÁVOZTAK, mert a "segílykéből" egyszerűbb megélni.

A filmben arcpirító hazugságok sorozatát láthatjuk, nevetséges szerecsen mosdatás történik.
Ha választanom kell a Jobbik, és a TASZ ideológiája között, habozás nélkül az előbbit választom.
thumb
Azt gondolom, az ilyen fajta filmek rendkívül károsak. Mind a magyaroknak, mind a romáknak.
Miután megnéztem, nem az jutott eszembe, hogy "valóban, durva diszkriminációt szenvednek el szegény cigányok, illetve egyéb kisebbségek Magyarországon", hanem az, hogy legalább ennyi ellenpéldát tudnék hozni.
Egy ilyen filmben bennem csak az indulat fortyog, pedig békés ember vagyok. Egyszerűen zavar, hogy ennyire egyoldalú az egész. És persze a cigányok nagyon jól tudják, hogy ha őket valami sérelem éri, az diszkrimináció.
Ezekkel a filmekkel nem a békés együttélést segitik, hanem a szakadékot ássák még mélyebbre, megágyazva ezzel a sokat szidott Jobbiknak.

Miért van az, hogy ha felszáll 3 cigánygyerek az éjszakai buszra, akkor azért fél szemmel azt nézem, nem e akarnak balhét? A TASZ miért nem veszi észre a magyargyűlölő megjegyzéseket a neten? Miért van az, hogy az eddig engem ért attrocitások mindegyikét cigányok követték el?

És mindettől függetlenül nem tartom magam rasszistának, kirekesztőnek. De úgy beállitani a dolgokat, hoyg a cigányok csak szenvedő felek, és végülis nekünk magyaroknak kellene feléjük nyitni, nekik segiteni, na ez nagy hiba.
Nem is folytatom, összefoglalva: a TASZnál vagy nagyon buták, és nem értik, hogy a céljukkal ellentétes hatást kelt egy ilyen film, vagy nagyonis okosak, és valójában nem az a cél, hogy cigány-magyar kéz a kézben éljen boldogan...
thumb
nekem nincsenek előítéleteim.
tapasztalataim, azok vannak.
súlyos és keserű, megalázó tapasztalataim.
a bűnöző cigányok miatt elmenekülve költöztünk máshová.
a néhai vezérük már - álnévvel írva persze - nehezményezte, hogy ezt merészelem leírni.
merészelem. és mindenkit arra 'buzdítok' (vagy milyen szóval írjam?) hogy ne szarjon be ezektől a bűnözőktől.
már alkotmányba foglalták az önvédelem dolgát is ebben az évben...
thumb
Ezeket a megrendezett jeleneteket es elore gondosan meg irt riportokat csak azert hoztak, hogy megprobaljak megosztani a magyarokat. Rettegnek a liberalisok a jobbiktol. Megosztani a magyarokat, mert egy nemzet akkor gyenge. Amerikanak nem tetszene egy nemzeti jobboldali kormany. Ezt a taszos jogvedo not gondolom sohase alltak korbe ciganyok, gyerekkoraban. Senki se szuletik rasszistanak, de az elet azza teszi. Ez az egesz doku kamu film meg van rendezve. Allitom a horogkeresztes abrat pisilo ferfi is a tasz egyik statisztaja volt.
thumb
Pesty Fekete Doboz, 2012. március 7. - A cigány-magyar együttélés

http://www.youtube.com/watch?v=E4AneHL-g3I
thumb
@jukutan A szívemből szóltál. Lényegében ugyanezt gondoltam és ugyanezek a kifogásaim merültek fel, amikor megnéztem a filmet.
thumb
"Többet nem alkalmaztunk cigányokat. Lehet mondani, hogy a többi cigány lehet normális. Lehet, de a bizalmat eljátszották."

Persze, vannak ilyenek, de most nem erről beszéltem, a film sem róluk szól igazán, hanem azokról akik próbálnak boldogulni DE az ilyen dolgozni nem akaró réteg miatt nem megy...mert csak annyit lát az ember hogy mindegyik ugyanúgy cigány...
thumb
Az előítélet valójában sok évszázados tapasztalat. Fiezetek egy láda sört annak, aki tud mondani EGYETLEN országot, ahol sikerült kollektívumként integrálni az elmúlt évszázadokban a cigányokat. Csak EGYET!
Miről pofáztok, nyomorult Soros-kitartottak?
thumb
Hozzátenném, ezek a gárdába gyűlt semmirekellő pojácák sem jobbak semmivel, pofozni való bohócok.
A szegregált oktatás pedig nem butaság, a tisztán magyar osztállyal is van baj elég, amíg a neveletlen kölkök "beleszoknak" a közösségbe, zsebkendőt használnak, nem verekszenek stb, most akkor mennyi probléma van egy olyan osztályban, amelyben egy-két cigánygyerek még azt sem igen tudja, hogy köszönni illik, de kezet mosni kell, és a száját befogja, amíg a másik beszél. Az első fél év arra megy el, hogy olyan szintre kerüljenek a cigánygyerekek, ahonnan a nem legneveletlenebb magyarok indulnak. (Ott is vannak bajok, mert a szülők sem egyformák persze)
Máshogy tudnak haladni, de ha hozzáértő pedagógus foglalkozik velük, motiválja őket, simán lekörözheti néhány okos cigánykölök a komplett magyarosztályokat is (ilyet is láttam).
De nem integrált nevelésben, ott a cigánygyerekek frusztrálódnak, begörcsölnek és nem haladnak sehová, plusz megfogja a többieket is.
thumb
A második rész lemaradt, ez "még jobb":

http://www.youtube.com/watch?v=5OJ-sszzAC4
thumb
Szóval ha én teszem azt fenyegetve érzem magam a házam előtt lassan elhaladó tuggyukkik csapatoktól, és baltával nekikmegyek, azt sem fogja a tasz rasszista támadásnak bélyegezni?
1 | 2 | 3 | 4
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY