I Love Budapest

51
Feliratkozom
film
526 videó
20
0
Gyártási év: 2001

A film főhőse két fiatal pár. Anikó Mikivel, Móni Krisztiánnal talál összhangot. Hogyan boldogulnak a mai világban, a mai Budapesten? Útkeresésükről, jó vagy rossz döntéseikről, azok következményeiről szól a szórakoztató, életvidám történet, amelyben az is kiderül, hogy ki és miért hallgat a szívére, vagy éppen a zsebére.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
xtabest986, tökéletesen egyetértek veled
thumb
Végignéztem. Mit néztem? Szenvedtem.
Röviden, falconiummal értek egyet. :D
Bővebben, a zene jó, Lengyel Tamás pedig hiteles.
Hámori Gabriella minden filmben amiben szerepel ugyanazt a karaktert hozza. Azaz csak egyféleképpen tud mosolyogni, beszélni, szomorkodni, pityeregni stb. Persze így a rajongók nem tudnak csalódni... :D Amit várnak azt kapják, egy hajszálnyival sem jobbat.
A történet annyira gagyi, hogy az első 10 percben azt hittem, paródia. Gratulálok a forgatókönyvírónak, nem mindenki tudna kilobbizni egy ilyen tré ötletből egy egész estés filmet!
Az a jelenet, amikor az anya megérkezik a "nagyvárosba", és az ágyon ülve kolbásszal meg pálinkával tömi a gyerekét, hát mit mondjak, felejthetetlenül értelmetlen. Borzasztóan bántotta a fülemet, amikor a két női "főszereplő" megpróbált tájszólással beszélni. Akik hitelesen beszélik ezt a népies magyart, legyen az bármelyik országrészből való, azokat jó hallgatni. (ld.: Berecz István, Reisz András)
Komolyabban kellett volna venni azt a szót, hogy hitelesség. Aki a casting felelősségét magára vállalta valószínűleg elfogult volt a szereplőkkel. Bár az is lehet, hogy egy forgó dobból húzta ki a neveket. Most már talán mindegy is így 15 év távlatából, bár a rendező leforgathatná újból, ugyanazokkal, paródiaként. Elsöprő lenne a siker, és nem csak azoknak, akik látták az eredeti verziót (iszonyatot).
thumb
ez mitől életvidám?
thumb
Nekem nagyon tetszett a film.
thumb
A film nem rossz, habár úgy mutatja be Budapestet mintha minden fiatal/középkorú drogozna és kurválkodna talán ezért is lesajnált a film. Azért ez így nem igaz. Én Budapesten születtem és azóta is itt élek. Régen a belvárosban laktam ahol hát eléggé kesze-kusza volt az élet és nem is tetszett annyira, de ki lehetett bírni. Viszont amióta elköltöztem a külső kerület kertváros övezetébe sokkal jobb lett minden. Amire szükségem van azt megkapom a belvárosból, de nem flangálok ott, mert az kibírhatatlan.Amúgy ha egy ilyen alakkal hozna össze a sors, mint ez a Krisztián azt hiszem észhez téríteném, hogy ráébredjen nem Ő körülötte forog a világ. Ja és Gabinak szerintem nem áll annyira jól a szőke hajszín , de ez lehet, hogy azért van így mert az előző filmjeiben saját természetes hajszíne volt.
thumb
Szar a zene, szar a film, szar a játék: minden klappol.
thumb
Egyébként vidéki vagyok, de nincs emiatt komplexusom, így nem érzem, hogy ebben az esetben a "vidéki" egy pejoratív kifejezés lenne. Nem kell, hogy egy film a jelen Budapest vagy vidék valóságát fesse le, hiszen nem dokumentumfilm, és egy festőtől sem várjuk el, hogy egy az egybe fesse le amit lát. A film is önkifejezés, szubjektív látásmód, alkotás. Van akinek szimpatikus van akinek nem.
...és nekem van olyan női ismerősöm, aki pontosan olyan, mint ezek a lányok, ha már az életszerűségről van szó.
thumb
Nem hiszem el, hogy ezt a filmet így lehúzzátok, a Nyugalom című frenetikus dögunalom , pedig pozitív kritikát kap az indavideón. Egymás után néztem meg őket és felüdülés volt látni ezeket a képeket - szerintem profi az operatőri munka .
thumb
Összefüggéseiben ez a film egy sitt. Tehát sitt. Paródiának hittem először, de aztán rövid idő alatt rájöttem, hogy ez nem az, hanem sitt...
thumb
Nem értem, hogy a jólelkű ember miért kell, hogy mindig buta is legyen... oscar jár egy okos + helyén van a szive karakterért?:)
Nekem a képi világ és zene nagyon bejött, de hiányoztak az izgalmasabb helyzetek (mint a Siófok, nagyfőnök vagy a perpatvar).
thumb
Szerintem egy végtelenül sztereotíp film, rendkívül gyenge karakterek, a történet sablon, leginkább egy felújított magyar népmesék részre emlékeztet. A vidékiek kb. szerencsétlen nyomorult tudatlan parasztnak, a pestiek ilyen kelet-európai kaliforniai maffernak vannak beállítva (a nők meg persze kurvának). Ha valaki mutat ilyen létező karaktereket pesten, azt szentté avatom, mert ilyen béna figurák egyszerűen nem léteznek ilyen körökben. Szóval nem ajánlom senkinek megnézésre, én végignéztem, csak azért mert ráértem és nem tudtam aludni, de nagy küzdelem volt, nekem elhihetitek ;)
thumb
Én ismerek hasonló embereket faluból és belvárosból is.
Egyik sem tipikus, de mindkettő létezik.
thumb
Most ez a leányzó vidékről vagy a multból (más dimenzióból) jött? Lehet én vagyok már egy más generáció, de én a "vidéki" embereket nem ilyennek ismerem... Egyébként nem bírtam végignézni.. :)
thumb
TheMustang: "Aki meg írta a történetet, annak fogalma nincs a vidéki emberekről és/vagy nagyon lenézi őket. Tipikus sablonos, Bp-belvárosi perspektíva."

Neked pedig ezek szerint fogalmad sincs a Bp-belvárosi emberekről. Tipikus sablon, mi szerint a budapestiek nem ismerik a Budapesten kívüli világot. A valóság ezzel ellentétben az, hogy már 2001-ben is rém cikinek számított ez a film, pont amiatt, amit írsz. Nem a vidékieket ábrázolja hülyén, hanem úgy általában az embereket. Pontosan ugyanolyan hülye sztereotípiákból állnak össze a vidéki, mint a pesti karakterek sablonos személyiségei. A budapesti világ nem-ismeretéről árulkodó és a budapestieket lenéző sztereotípiából egyébként jóval több van a filmben, mint vidékieket lenéző sztereotípiából. Sőt, nem is csak az emberek ábrázolása borzasztó szegényes, sablonos, hanem nagyjából minden: a helyszínek, a történet, a zene, minden.

A hang borzasztóan ingadozik.
De hogy valami pozitívat is mondjak, Hámori arcocskája, profilja-félprofilja olyan csúcs csini, hogy nem tudok betelni vele! 1:08:20 pl.
1 | 2
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY