Reakciók

51
Feliratkozom
film
525 videó
79
0
Gyártási év: 2012

"Ha véletlen egy UFÓ-nak kellene elmagyaráznunk, hogy mit jelent a kelet-európaiság, akkor mostantól könnyű helyzetben vagyunk. Egyszerűen ültessük le egy kényelmes székbe, és indítsuk el neki az alábbi videót. A debreceni gördeszkás srácok által készített film egyszerre szól a kisstílűségről, depresszióról, örömtelenségről és más örömének kényszeres eltiprásáról. De kirajzolódik belőle a köztér defektes felfogása, ami szükségszerűen vezet a közösségi élmény hiányához, a befelé forduláshoz, magányhoz, elidegenedéshez. A film olyan világban játszódik, ahol mindenkinek megvan a saját panelje, ahova hazatakarodhat, és ott leihatja magát, verheti a családtagjait, bámulhatja a tévét vagy felvághatja az ereit. Az utca, a tér meg maradjon csendes, kietlen, csak a szemetet kergesse a szél, mert azt ki lehet szórni az ablakon, hiszen az utca közös, szóval senkié." (Földes András) Mikulán Dávid filmje.

SZAVAZZON!

A dokuszemléről ITT OLVASHAT.

Mutat
0
0
0
Méret:pxpx

Videó jelentése.

Mi a probléma?

  • Szexuális tartalom
  • Erőszakos tartalom
  • Sértő tartalom
  • Gyermekbántalmazás
  • Szerzői jogaimat sértő tartalom
  • Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl.képmásommal való visszaélés)
  • Szexuális visszaélés, zaklatás

Kérjük, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

...
Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk.
Hozzászólások
Követés emailben
Szólj hozzá!
thumb
OMG this is hilarious. Tényleg ilyenek a magyarok, basszus. Imádom a filmet, hajrá srácok! :-)
thumb
Ez egy ördögi kör. Szerintem azért nem építenek pályát, mert nincs elég deszkás. De az emberek azért nem deszkáznak, mert a következménye az lesz, ami a videóban is benne volt. Vagyis senki sem fog gördeszkázni. De a fociba kell ölni a pénzt, nem pedig egy pályába.
thumb
teljesen egyetértek varimat hozzászólásával:

"van aki ha meghallja, hogy a gurul EGY deszka az ablak alatt az egyből lemegy, vagy kiordibál az ablakon, és nem azért mert pihenni akar hanem mert kurvára ráér baszogatni a fiatalokat és mindennel problémája van. Őket láthatjuk a felvételeken...."
thumb
Panelparaszt néven futott ez a videó vagy 8-10 éve
thumb
Tisztelt VVG! Azt legyen szíves nekem elmagyarázni, hogy hogy férhet bele a világról alkotott képébe, és működésének elvébe az, hogy egyes idősek teljesen partnerként állnak a "srácok játékához"?

Illetve, őket miért megnevetteti az eset és magát miért botránkoztatja. Pedig ahogy a videón elnézem, hétköznapi idős emberek ők is.
Vagy ez is valamilyen összeesküvés része?

Tudja mit, kitalálom: "Nyilván statiszták és menjek el a liberális anyámba aki nem volt képes értéket nevelni belém. Meg egyébként is hogy jövök ahhoz, hogy ilyeneket kérdezzek?!"
thumb
VVG, te egy szerencsétlen, megkeseredett segg vagy, akit persze, hogy nem tisztel senki. Aki azért vár el tiszteletet, mert öreg, és nem azért, mert bármit is letett volna az asztalra, azt persze, hogy nem tiszteli senki.
Aki meg nappal akar pihenni, annak a többiekhez kell alkalmazkodnia, és nem fordítva. Én sem várom el, hogy amikor nappal ledőlök, akkor kapcsoljanak ki mindenhol minden gépet, és járjanak lábujjhegyen miattam. De itt nem is a pihenés volt a lényeg, hanem hogy legyen min balhézni. Ez egy ilyen ország, ahol az öregek tetemes hányadának fogalma sincs arról, hogyan lehetne értelmesen kitölteni a napokat, és ehelyett másokat csesztetnek, főleg gyerekeket.
thumb
Azok a 'panelek' még mindig állnak...nem változott itt semmi:-)
thumb
VVG fájdalmasan egyoldalúan áll hozzá a dologhoz. Ezek a fiatalos sem hülyék, bármilyen hihetetlennek is hangzik, látszik a videón, hogy milyen normálisak voltak, ha normálisan beszéltek velük. Ez a hozzáállás, hogy "A kölykök nem egyenrangú felek sem a felnőttekkel, sem a nyugdíjasokkal, mert mind a két csoport többet tett már le az asztalra őnáluk, akik csak elvettek. " iszonyatosan sok problémát generál. ("akik csak elvettek", atya ég, volt önnek gyereke?) Aki így áll a gyerekekhez, az ne csodálkozzon, ha nem kapja meg a tiszteletet. A tiszteletet nem lehet megkövetelni, én sem követelem meg, pedig jóval többet raktam le az asztalra, mint a videón látható gyerekek (sőt, biztos vagyok benne, hogy a filmben szereplő pár nyugdíjasnál is). DE: nem nehéz elérni, hogy megkapjuk a tiszteletet, van is rá pár példa a videóban: Az a pár idős, aki nem szarnak (már bocsánat) nézte ezeket a gyerekeket, az jól láthatóan megkapta a tiszteletet. Csupán egyenrangú félként kell őket kezelni, és ez csodákra képes. Ha valakinek ez nem megy, mert nem bírja elviselni, hogy ne tekintse magát feljebb valónak egy csoportnál, annak a fejében komoly problémák vannak.
thumb
Érdekes ellene és mellette vélemények születtek eddig. Az tuti hogy annak is igaza van aki azt mondja ha normális hangon kérik meg a srácokat elmennek. Lakótelepi gyerek voltam én személy szerint koriztam, a vaskorláton slide az korival is hangos. Volt hogy mi is kaptunk anyázást, volt aki attól féltett minket hogy összetörjük magunkat és így próbált lebeszélni minket és volt aki normálisan megkért minket hogy menjünk máshova. A baj valóban az hogy srácoknak nincs helye (bár napjainkban a TK-val szembeni placcon csináltak maguknak egy kezdetleges pályát és nyáron a szabadtéri koripálya is átalakul ha jól tudom) mondjuk nekünk sem volt pálya tizenpár éve így maradt az utca, de eszünkbe nem jutott volna műemlékeken gyakorolni vagy a Kossuth szobron Nagytemplomon ugrálni. Ez a gáz része a deszkások részéről, de az is sokat elárul az ország általános lelkiállapotáról hogy felnőtt embereknek annyi eszük van hogy fejszével fenyegetnek meg kölyköket. Szóval summa summarum: Deszkások ha a műemlékeket (szobor, templom és azok talapzatai stb) és a forgalmas helyek térbútorait (Pl.: Baltazár Dezső tér Kossuth tér és társai) kihagyjátok a körből nincs azzal semmi gond ha utcára lakótelepre mentek gyakorolni. Bár lakótelepi gyerekként tudom hogy a házak között is van annyi hely hogy ne feltétlenül közvetlen valaki ablaka alatt kelljen gyakorolni mert az baromi hangos tud lenni. Elvetemült csendbiztosoktól meg kérdezném, hogy ők fiatalon soha nem hangoskodtak vagy tettek olyat ami az akkori időseknek nem tetszett? Szerintem az az igazi gond hogy kis hazánkban sokan nem ismerik az élni és élni hagyni fogalmát.
thumb
Rosszul fogalmaztam. Nem biztos, hogy azért ordibál ki az ablakon mert pihenni akar.
thumb
Tény, hogy ahol megjelenik pár gördeszkás, ott a betonlépcső lekopik, a fapad összetörik, a vaskorlát elgörbül.
thumb
"és nem azért mert pihenni akar hanem mert kurvára ráér baszogatni a fiatalokat és mindennel problémája van."

Biztos vagy benne, varimat? Te honnan tudod, ki mikor akar pihenni?
thumb
Svartalfar, a következő van. A kölykök nem egyenrangú felek sem a felnőttekkel, sem a nyugdíjasokkal, mert mind a két csoport többet tett már le az asztalra őnáluk, akik csak elvettek. Nem partnerek, és nem is lesznek soha, mert az idősebbektől függenek. Innentől teljesen mindegy, hogy ők mit unnak, vagy mit szeretnének, vagy mit élveznének. A dolguk meglapulni, HÁLÁSAN elfogadni amit kapnak, és eközben nem zavarni senkit.

Csodálkozni csodálkozom a reakciókon, proliknak is kell születni. Természetszerűleg többen vannak, mint a normális emberek, akiknek kijárt a nevelés, és a rendes családi háttér is. Inkább csak valahol áldozatok. A többségük sosem lesz képes beilleszkedni, csak újratermelni magát, és a társadalmat hibáztatni.

Az ilyen Földes András félék meg ebbe a szerepbe betonozzák őket be. Ez valahol szomorú. :)
thumb
Dobjunk már össze egy pár szervergépre valót ennek a szegény indavideónak.
thumb
Az amerikai videót felesleges összehasonlítani ezzel. Ott a gördeszkázásban több pénz van mint itthon a pl. fociban és az egyik legnépszerűbb sport a gördeszka. Itthon megyénként jó ha van 1-2 pálya, ott minden városban van több is.. Emiatt is kicsit talán érthetőbb az, hogy ott az emberek elvárják hogy a kölykök húzzanak az utcáról a sarki extrém pályára gyakorolni, és ott mások az erre vonatkozó szabályok.
Ellenben itthon, pl. Debrecenben összesen ha van 20 aktív deszkás akkor sokat mondok. Na ez a 20 deszkás kénytelen az utcán űzni a sportot amit szeret mert nincs pálya. Az emlékművek rongálása és padok szétcsúszása tényleg nem oké. Viszont a felvételek többsége sem erről szól. Itthon ha már valaki a tesco parkoló egyik kietlen sarkában deszkázik simán belefuthat ilyen emberekbe nap mint nap... Az meg hogy a lakótelepen nem lehet tőlük pihenni ez is érdekes kérdés. Ezek a fiúk nem hiszem hogy a hét minden egyes napján egész nap, még este is ott deszkáznak egy lakótelepen... néha biztos megfordulnak ott is de ezt egy normális ember kibírja, hogy ott vannak 1-2 órát.De van aki ha meghallja, hogy a gurul egy deszka az ablak alatt az egyből lemegy, vagy kiordibál az ablakon, és nem azért mert pihenni akar hanem mert kurvára ráér baszogatni a fiatalokat és mindennel problémája van. Őket láthatjuk a felvételeken.
1 | 2 | 3 | 4
következő

Itt több tucat filmet nézhetsz ingyen
és legálisan a magyar filmgyártás
krémjéből. Hetente bővül a kínálat. Részletek »

Ha van film, amit szívesen látnál, írj.

Ha van saját filmed, amit szívesen bemutatnál, írj nekünk.
Ha netán gond van a lejátszással, segítünk.

Jó szórakozást!

Kapcsolódó cikkek
A Mindhunter második évada nem okozott csalódást, bár már lehet...Tovább
De az átlagos alkalmazottairól is sorozatot készít a Disney, amiben...Tovább
Három új Marvel-sorozatot jelentett be a Disney, a saját...Tovább
Az Ugytudjuk.hu információi szerint a Savaria Karnevál megnyitójára...Tovább
Filmszerű látvány, klasszikus Star Wars-hangulat, robotok, idegen...Tovább
Az emigráns Aj Vej-vej otthagyja Berlint, reméli, hogy Cambridge...Tovább
thumb
Mivel már majdnem két éve nem volt filmszemle, sokan ki lehettek...Tovább
thumb
Vasárnap, november 17-én délután lesz az IndaFilm őszi dokuszemléje...Tovább
thumb
Nem adtuk fel, hogy bizonyítsuk, nem minden dokumentumfilm...Tovább
thumb
Az öt legjobb magyar dokumentumfilmet keressük az IndaFilm őszi...Tovább
thumb
Gyöngyöspata és Olaszliszka hírhedté válása után Tiszabőről is...Tovább
Válassz felhasználónevet!

Ezen a néven jelennek majd meg a videóid és a kommentjeid.

Felhasználónév...:
Mehet
Felhasználódat regisztráltuk!
Felhasználódat regisztráltuk, szánj néhány percet a profilod Beállítására, amit a Beállítások menüpont alatt tudsz megtenni!

Hozzászóláshoz lépj be az Indapassoddal!

VAGY